Перегляд за Автор "Біловол, Давид"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументЗастосування електрохімічних методів для очистки стічних вод м’ясокомбінату(ОНАХТ, кафедра Теплофізики та прикладної екології, 2021) Біловол, Давид"Дипломний проєкт: 64 с., 4 рис., 7 табл., 30 джерел. Об'єкт розробки: система локальної очистки стічних вод м’ясокомбінату. Мета роботи: проектування електрофлотокоагуляційної установки для очищення стічних вод м'ясокомбінату продуктивністю 50 т/добу. Викладено загальні відомості про технологію виробництва і джерела утворення стічних вод, фізико-хімічні характеристики і склад стічних вод. Обґрунтовано вибір принципової технологічної схеми очищення стічних вод і обробки осаду. Розраховано технічні параметри електрофлотокоагуляційної установки "
- ДокументРозробка біотехнології утилізації харчових відходів(ОНТУ, кафедра екології та природоохоронних технологій, 2022) Біловол, ДавидФСРобота присвячена вирішенню науково-практичного завдання підвищення рівня екологічної безпеки звалищ твердих побутових відходів шляхом запровадження удосконаленої технології компостування харчової складової ТПВ. Оскільки до 40% ТПВ відноситься до органічних відходів, що легко розкладаються, вилучення цієї частини відходів зі звалищ за рахунок компостування та перетворення відходу на вторинний матеріальний ресурс дозволить суттєво зменшити екологічне навантаження фактично розміщених та потенційно запланованих звалищ на довкілля. Розроблено алгоритм управління екологічною безпекою звалищ ТПВ, де об’єктом управління є морфологічний склад відходів, які здатні до метаногенезу та є основним джерелом утворення парникових газів і виникнення аварійної ситуації. Для удосконалення технології компостування харчової складової ТПВ обґрунтовано внесення до компостної суміші мінеральних добавок, що приведе до активації мікробної активності на початкових стадіях процесу. В ході експерименту досліджували абіотичні, біотичні та показники зрілості отриманого компосту. Доведено, що процес дозрівання компосту при внесенні мікробіологічної добавки прискорюється в 3,3 рази за термофільних умов та в 2,1 рази – за мезофільних. Реалізація удосконаленої технології компостування харчової складової ТПВ дозволить суттєво зменшити обсяги відходів, що складуються, викиди парникових газів, в тому числі метану, та отримати органо-мінеральне добриво високої якості як кінцевий продукт переробки.