Перегляд за Автор "Блох Ганна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументДослідження повітророздільної установки продуктивністю 1200 кг/год для виробництва рідкого азоту(ОНТУ, кафедра кріогенної техніки, 2024) Блох ГаннаГазоподібний азот використовується в чорній і кольоровій металургії (при виробництві чистих металів), хімічній промисловості (для виробництва аміаку). При переробці нафти використовують азот в якості захисного інертного середовища. Рідкий азот застосовується в ракетній техніці, в атомній енергетиці та радіоелектроніці, (для створення інертного середовища, охолодження, при різних дослідженнях в термостатичних умовах). Останнім часом рідкий азот стали широко застосовувати при зберіганні і транспортуванні харчових продуктів.. У роботі виконано термодинамічний розрахунок однієї з таких установок для отримання рідкого харчового азоту. Визначено параметри в вузлових точках установки та параметри потоків на вході і виході з апаратів. Розрахунок процесу ректифікації виконаний за методом Мак-Кеба і Тіле в результаті чого було визначено дійсне число ректифікаційних тарілок. Був проведений розрахунок основного та додаткового теплообмінника, визначено розрахункове число трубок в кожному шарі, довжини трубок в кожному шарі та розраховані гідравлічні втрати. Повітророздільна установка може бути використана як для потреб народного господарства, так і для постачання в райони з помірним та тропічним кліматом.
- ДокументРозробка інноваційного вагового дозатора рідких харчових продуктів(ОНТУ, кафедра процесів, обладнання та енергетичного менеджменту, 2023) Блох ГаннаДипломний прект: 65 с., 11 рис., 7 табл., 10 джерел інформації, 1 дода- ток. Об'єкт дослідження: дозатор ваговий рідких харчових продуктів. який призначений для загрузки і охолодження або нагріву та підтримки при заданій температурі рідких продуктів, кількість яких задається по вазі. Мета роботи – підвищення якісних характеристик операцій тех- нологічного процесу – прийому, охолодження або нагріву до заданої темпе- ратури і короткочасного зберігання ( підтримування в технологічному ре- жимі ) харчових мас . Виконані опис технологічного процессу та критичний огляд існуючо- го обладнання з патентним пошуком. Проведені необхідні розрахунки. Висвітлені правила безпечної експлуатації обладнання.