Перегляд за Автор "Банова, С. І."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ28590 Композиція інгредієнтів для виробництва зефіру(2007) Іоргачова, К. Г.; Аветисян, К. В.; Банова, С. І.; Куц, А. В.Композиція інгредієнтів для виробництва зефіру, що містить фруктозу та інший цукрозамінник, яблучне пюре, пектин цитрусовий, сухий яєчний білок, патоку, молочну кислоту, лактат натрію, есенцію фруктово-ягідну, барвник червоний і воду, яка відрізняється тим, що як інший цукрозамінник вона містить полідекстрозу.
- ДокументУдосконалення технології збивних кондитерських виробів(ОНАХТ, 2003) Банова, С. І.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.01 - технологія хлібопекарських продуктів та харчових концентратів. Дисертація присвячена питанням удосконалення технології збивних кондитерських виробів з функціональними рослинними інгредієнтами. У роботі досліджено вплив соєвого сухого молока, соєвого білкового збагачувача "Самсон" та модифікованих соєпродуктів, топінамбурового пюре, цукрозамінників на технологічні, структурно-механічні, функціонально-фізіологічні показники зефіру. Розроблено збивальний пристрій, який дав змогу вивчити процес піноутворення зефірної маси з функціональними інгредієнтами. Доведено необхідність і встановлено умови поліпшення функціонально-технологічних властивостей соєпродуктів шляхом біомодифікації. Вивчено в'язкісні властивості модельних систем, на основі яких розроблено технологію дієтичного зефіру на топінамбуровому пюре, цукрозамінниках. Встановлено, що функціональні добавки підвищують харчову цінність виробів, збагачують їх біологічно активними сполуками, надають лікувально-профілактичного та дієтичного ефекту. Інтенсифіковано виробництво піноподібних мас шляхом приготування пектинової суміші прискореним способом та зефірної маси під надлишковим тиском. На основі проведених досліджень розроблено нові технології зефіру з рослинними компонентами, затверджено нормативно-технічну документацію, проведено промислову апробацію та медико-біологічні дослідження нових технологій.