Перегляд за Автор "А.В. А.В. МАКАРИНСЬКА, І.С. ЧЕРНЕГА"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ БІЛКОВИХ РОСЛИННИХ КОНЦЕНТРАТІВ ПРИ ВИРОБНИЦТВІ КОМБІКОРМОВОЇ ПРОДУКЦІЇ(2018) А.В. А.В. МАКАРИНСЬКА, І.С. ЧЕРНЕГАУ тваринництві, головним є організація раціональної годівлі. Хороша кормова база є запорукою повноцінного розвитку цієї галузі. Тому, велике значення відводиться виробництву комбікормів, які повинні повністю задовольняти організм тварин в усіх поживних і біологічно активних речовинах, так як незначний їх дефіцит затримує ріст тварин і не дозволяє в подальшому використовувати їх продуктивний потенціал на необхідному рівні. Сучасні породи і кроси сільськогосподарських тварин особливо вимогливі до поживності раціону і якості білка в ньому, що відчутно позначається на вартості корму. Додаткові джерела протеїну, отримані шляхом промислової переробки і синтезу сировини рослинного і тваринного походження, дозволяють замінити частину дорогих рослинних і тваринних інг- редієнтів в кормах. Основним джерелом білка в раціоні продуктивних тварин є зернобобові культури та корми тваринного походження. Проте, використання зернобобових при виробництві комбікормів обмежується через високий вміст антипоживних речовин. А використання кормів тваринного походження – забороною на їх використання в країнах ЄС та їх сильними коливаннями за якістю. Використання білкових рослинних концентратів при виробництві комбікормової продукції дозволить вирішити пе- релічені проблеми, оскільки характеризуються високим вмістом протеїну та невеликою вартістю. Для визначення доцільності використання білкових рослинних концентратів в якості компонента комбікорму, було досліджено їх класифікації та методи отримання. В статті наведена принципова схема виробництва соєвого концентрату та аналіз хімічного складу і поживності деяких соєвих продуктів. Білковий рослинний концентрат в різних співвідношеннях може використовуватися для відгодівлі всіх груп тварин, через хорошу засвоюваність сприяє підвищенню продуктивності, знижує ризик кишкових хвороб і характеризується високою біологічною цінністю.