Перегляд за Автор "Авершина, А. С."
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументОбгрунтування режиму пастеризації збагаченої молочної основи у виробництві напою кисломолочного для дитячого харчування “Біолакт”(2013) Авершина, А. С.Обґрунтування режимів теплового оброблення молочної сировини є одним із важливих етапів при розробці технологій молочних продуктів для дитячого харчування. Правильний режим теплового оброблення збагаченої молочної основи (ЗМО) у процесі виробництва напоїв кисломолочних для дитячого харчування (НКДХ) є гарантом безпечності та якості готового продукту.
- ДокументУдосконалення технології напою кисломолочного для дитячого харчування «Біолакт»(ОНАХТ, 2014) Авершина, А. С.Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів. Дисертаційна робота присвячена удосконаленню технології напою кисломолочного для дитячого харчування «Біолакт» з метою підсилення пробіотичних і гіпоалергенних властивостей, подовження терміну зберігання з використанням бакконцентратів монокультур Lbc. acidophilus безпосереднього внесення, змішаних культур адаптованих до молока біфідобактерій та комплексів фізіологічно функціональних харчових інгредієнтів. Обгрунтовано доцільність і параметри процесу ферментації білків, в т.ч. алергенних, у пастеризованому знежиреному молоці з використанням пепсину яловичого для підвищення гіпоалергенних властивостей продукту. Експериментально встановлено й науково обгрунтовано раціональні масові частки фруктози, комплексів поліненасичених жирних кислот омега-3, вітамінів, мінералів у складі збагаченої молочної основи для виробництва продукту і масову частку лактулози у готовому напої. Експериментально встановлено та науково обгрунтовано склад заквашувальної композиції з монокультур Lbc. acidophilus La-5 та змішаних культур адаптованих до молока B. bifidum 1 + B. longum Я3 + B. infantis 512 для виробництва біфідовмісних дитячих кисломолочних продуктів п’ятої групи, в т.ч. напою «Біолакт», з підвищеними пробіотичними й гіпоалергенними властивостями, помірним рівнем кислотності та тривалим терміном зберігання. Визначено технологічні параметри виробництва напою кисломолочного для дитячого харчування «Біолакт». Розроблено науково обгрунтовані рецептури і нормативну документацію на виробництво продукту, удосконалено технологію його виробництва, проведено її промислову апробацію. Розраховано економічний ефект від впровадження удосконаленої технології напою «Біолакт», проведено медико-біологічні дослідження продукту.