Логотип репозиторію
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
Користувачам
  • Положення
  • Авторський договір
  • Форма для зовнішніх авторів
  • Авторська етика
  • Глосарій
  • English
  • Yкраї́нська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Авершина, А. С."

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Документ
    Обгрунтування режиму пастеризації збагаченої молочної основи у виробництві напою кисломолочного для дитячого харчування “Біолакт”
    (2013) Авершина, А. С.
    Обґрунтування режимів теплового оброблення молочної сировини є одним із важливих етапів при розробці технологій молочних продуктів для дитячого харчування. Правильний режим теплового оброблення збагаченої молочної основи (ЗМО) у процесі виробництва напоїв кисломолочних для дитячого харчування (НКДХ) є гарантом безпечності та якості готового продукту.
  • Документ
    Удосконалення технології напою кисломолочного для дитячого харчування «Біолакт»
    (ОНАХТ, 2014) Авершина, А. С.
    Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 - Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів. Дисертаційна робота присвячена удосконаленню технології напою кисломолочного для дитячого харчування «Біолакт» з метою підсилення пробіотичних і гіпоалергенних властивостей, подовження терміну зберігання з використанням бакконцентратів монокультур Lbc. acidophilus безпосереднього внесення, змішаних культур адаптованих до молока біфідобактерій та комплексів фізіологічно функціональних харчових інгредієнтів. Обгрунтовано доцільність і параметри процесу ферментації білків, в т.ч. алергенних, у пастеризованому знежиреному молоці з використанням пепсину яловичого для підвищення гіпоалергенних властивостей продукту. Експериментально встановлено й науково обгрунтовано раціональні масові частки фруктози, комплексів поліненасичених жирних кислот омега-3, вітамінів, мінералів у складі збагаченої молочної основи для виробництва продукту і масову частку лактулози у готовому напої. Експериментально встановлено та науково обгрунтовано склад заквашувальної композиції з монокультур Lbc. acidophilus La-5 та змішаних культур адаптованих до молока B. bifidum 1 + B. longum Я3 + B. infantis 512 для виробництва біфідовмісних дитячих кисломолочних продуктів п’ятої групи, в т.ч. напою «Біолакт», з підвищеними пробіотичними й гіпоалергенними властивостями, помірним рівнем кислотності та тривалим терміном зберігання. Визначено технологічні параметри виробництва напою кисломолочного для дитячого харчування «Біолакт». Розроблено науково обгрунтовані рецептури і нормативну документацію на виробництво продукту, удосконалено технологію його виробництва, проведено її промислову апробацію. Розраховано економічний ефект від впровадження удосконаленої технології напою «Біолакт», проведено медико-біологічні дослідження продукту.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Угода користувача
  • Зворотний зв’язок