Перегляд за Автор "АЛЕКСЄЄВА, СЮЗАННА"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументФормування комплексу інноваційних послуг ТОВ «Харекаді» Ресторан «Morgan»(ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2021) АЛЕКСЄЄВА, СЮЗАННАСучасний ринок ресторанних послуг характеризується нетривалим життєвим циклом – від одного до трьох років, а за даними Всесвітнього довідника Дунна та Бредстріта за ступенем ризику ресторанний бізнес незмінно посідає третє-четверте. Тому для закріплення і розвитку на ринку ресторанних послуг, підприємствам ресторанного господарства необхідно постійно розвиватися. Позитивному розвитку підприємства сприяє перш за все впровадження інновацій. Для того, щоб вижити і розвиватися в конкурентному ринковому середовищі, ринкові суб’єкти повинні вміти формувати власні конкурентні переваги, які здебільшого досягаються завдяки впровадженню інновацій [2, Izhevskyy, 2011, р. 9]. Метою дослідження є інноваційні розробки у сфері підприємств ресторанного господарства. Дослідженням теоретико-методологічних проблем сутності інновацій, інноваційної політики та управління інноваційними процесами займалися такі вітчизняні вчені: С. Биконя. О. Василенко, А. Власова, О. Волков, В. Гринев, В. Дорофієнко та інші. Необхідно підкреслити, що деякі проблеми, пов’язані з впровадженням інновацій на підприємства ресторанного господарства сформульовані в працях Г. П’ятницької, А. Расулової, В. Іжевського, Н. Михайлової, В. Марцина. Однак, незважаючи на значний вклад перелічених вчених, аналіз інформації в цій сфері свідчить, що все ж таки залишаються не вирішеними питання впровадження інновацій на підприємствах ресторанного господарства.