Перегляд за Автор "І. В. Пилипенко, Л.М. Пилипенко, О.С. Ільєва, Г.В. Ямборко"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументBacillus cereus: характеристика, біологічна дія, особливості визначення в харчових продуктах(2017) І. В. Пилипенко, Л.М. Пилипенко, О.С. Ільєва, Г.В. ЯмборкоНаведено характеристику, основні властивості, біологічну дію Bacillus cereus і перелік деяких харчових продуктів, які найчастіше можуть бути контаміновані цими мікроорганізмами. Охарактеризовано класичні та сучасні методи визначення Bacillus cereus. Наведено результати розробленого пріоритетного методу підготовки зразків харчової сировини і продуктів її переробки, що дозволяє визначити мікробіологічні забруднення без тривалого накопичення культур мікроорганізмів. Представлено результати прискореної індикації Bacillus cereus в харчовій рослинній сировині та продуктах її переробки. Методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) підтверджено групо- та видоспецифічність методу визначення Bacillus cereus.