Роботи 2024 року
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Роботи 2024 року за Автор "Дембицький Андрій Сергійович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- Документ: Проєкт системи кондиціювання і вентиляції повітря їдальні при санаторії на 340 посадкових місць, м. Одеса(ВСП "ОТФК ОНТУ", Відділення Енергетичних систем, 2024) Дембицький Андрій СергійовичУ багатьох їдальнях для збільшення площі обіднього залу для приміщення кухні виділяється мінімум місця, на якому розміщується безліч плит, фритюрниць і духових шаф. Внаслідок недостатнього повітрообміну кухари працюють у нелюдських умовах: у мийній скупчується пара, над фритюрницями витає важкий стійкий «аромат» підгорілої олії, концентрація молекул жирів у повітрі зашкалює. Якщо вентиляція в їдальні облаштована з помилками або не працює зовсім, все це, зрештою, призведе до припинення робочого процесу. Вентиляція підприємств громадського харчування суворо нормована і має відповідати спеціальним вимогам. Наприклад, для їдальнь, де кількість посадочних місць нерідко перевищує 300 одиниць, а прибутковість, порівняно з ресторанами, не відрізняється високими показниками, вентиляційна система має бути не тільки ефективною, а й доступною щодо вартості обладнання. Мікроклімат їдальнь формується окремо для кожної з функціональних зон: У буфеті, роздавальному та заготовочному цеху планується триразовий приплив та чотириразова витяжна вентиляція. На кожного з відвідувачів розраховується повітрообмін у розмірі 80 м3/год. Вентиляція обідньої зали їдальні має бути припливно-витяжною або припливною з витісненням у кухонну зону. Швидкість повітря у робочій зоні має перевищувати 0,2м/с. Кратність планується виходячи з витрати повітря не менше 30 м³/год на кожну людину. Вентиляція гарячого цеху їдальні. Для економії електроенергії в гарячий цех має прямувати 60% обсягу припливних повітряних мас, що надходять із зали для відвідувачів. Орієнтовні значення кратності: приплив – 5-10, витяжка – 8-13.