120926 Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, сортування продуктів лущення, плющення, сортування продуктів плющення та сушіння, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому - у верстаті з двома деками, на другому - верстаті з одною декою, однократно шліфують, зволожують до вологості 16-18 %, відволожують 1,5-2,0 год., пропарюють при тиску пари 0,17-0,22 МПа протягом 4-6 хв. та плющать при зазорі 0,4-0,5 мм.
Опис
Пат. на корисну модель 120926 Україна, МПК (2017.01) A23L 7/117 (2016.01), В02В 3/00. Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену / Соц С. М., Кустов І. О., Жигунов Д. О., Ковальова В. П., Ковальов М. О. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201705003 ; заявл. 23.05.2017 ; опубл. 27.11.2017, Бюл. № 22.
Ключові слова
переробка зерна, зерно проса, крупа плющена, очищення зерна, воднотеплова обробка зерна, лущення зерна, сортування зерна, плющення зерна, сушіння зерна, вальцедекові верстати, шліфування зерна
Бібліографічний опис