120924 Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену, що передбачає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, сортування продуктів лущення, плющення, сортування продуктів плющення та сушіння, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % лущать на системі вальцедекових верстатів у два етапи: на першому - у верстаті з двома деками, на другому - верстаті з одною декою, отримане ядро пропарюють при тиску пари 0,20-0,22 МПа, протягом 7-10 хв, темперують протягом 3-5 хв та плющать при робочому зазорі 0,5-0,7 мм.
Опис
Пат. на корисну модель 120924 Україна, МПК (2017.01) A23L 7/00, В02В 3/00. Спосіб переробки зерна проса в крупу плющену / Соц С. М., Кустов І. О., Жигунов Д. О., Ковальова В. П., Ковальов М. О. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201705001 ; заявл. 23.05.2017 ; опубл. 27.11.2017, Бюл. № 22.
Ключові слова
переробка зерна, зерно проса, крупа плющена, очищення зерна, воднотеплова обробка зерна, лущення зерна, плющення зерна, сортування зерна, сушіння зерна, вальцедекові верстати, темперування зерна
Бібліографічний опис