117855 Спосіб виробництва круп з ячменю

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
1. Спосіб виробництва круп з ячменю, що включає очищення зерна від домішок, воднотеплову обробку, лущення, шліфування, подрібнення та сортування продуктів подрібнення, який відрізняється тим, що зерно з вологістю не більше 14 % пропарюють при тиску пари 0,10-0,15 MПa протягом 4-6 хв., підсушують до вологості не більше 14 %, лущать на одній системі, двократно шліфують, пропарюють при тиску пари 0,05-0,10 MПa протягом 2-4 хв., підсушують до вологості не більше 14 % і подрібнюють на двох системах вальцьових верстатів, продукти подрібнення сортують, при цьому ядра фракції з розміром частинок більше 3 мм подають на наступну систему подрібнення, а з розміром частинок менше 2,4 мм сортують на двох сортувальних системах. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що використовують зерно ячменю сорту "Донецький 12".
Опис
Пат. на корисну модель 117855 Україна, МПК (2017.01) A23L 7/10 (2016.01), В02В 1/00, В02С 4/08 (2006.01). Спосіб виробництва круп з ячменю / Соц С. М., Кустов І. О., Жигунов Д. О., Ковальова В. П., Ковальов М. О. ; власник Одес. нац. акад. харч. технологій. – № u201700988 ; заявл. 03.02.2017 ; опубл. 10.07.2017, Бюл. № 13.
Ключові слова
ячмінні крупи, виробництво круп, очищення зерна, воднотеплова обробка зерна, лущення зерна, шліфування зерна, подрібнення зерна, сортування зерна, вальцьові верстати, ячмінь сорту "Донецький 12"
Бібліографічний опис