Том 10 № 2

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 6
  • Документ
    О "шестиугольных" решениях некоторых уравнений математической физики
    (2017) Александр Михайлович Шелехов
    Для некоторых известных уравнений в частных производных найдены решения, которым соответствует шестиугольная три-ткань
  • Документ
    Объем конечного ортогонального h-конуса в гиперболическом пространстве положительной кривизны
    (2017) Lyudmila Romakina
    Гиперболическое пространство Ĥ3 положительной кривизны рассмотрено в проективной модели Кэли-Клейна, на идеальной области пространства Лобачевского. Введены основные понятия теории объемов пространства Ĥ3 через инварианты фундаментальной группы пространства. В ортогональной криволинейной системе координат найден элемент объема, получены формулы объема для конечного ортогонального h-конуса и тел, ограниченных таким конусом и сферой с центром в вершине этого конуса.
  • Документ
    Характеризація смугастих поверхонь
    (2017) Сергей Иванович Максименко, Евгений Александрович Полулях
    Нехай $Z$ - некомпактний двовимірний многовид, і $Delta$ - одновимірне шарування на $Z$ таке, що межа $partial Z$ складається з деяких шарів $Delta$ і кожен шар $Delta$ є некомпактною замкнутою підмножиною $Z$. В роботі отримано характеризацію підкласу таких шарувань, в яких $Z$ склеєна з відкритих смуг  $mathbb{R}times(0,1)$ з граничними інтервалами уздовж деяких з цих інтервалів, а шарування $Delta$ складається з шарів виду $mathbb{R}times (0,1)$ та граничних інтервалів смуг.
  • Документ
    On colorings and isometries
    (2017) Ігор Володимирович Протасов
    In the first section, we prove some isometric versions of the classical Ramsey theorem. In the second section, we discuss open problems on metrically Ramsey ultrafilters. 
  • Документ
    Властивості спряжених функцій у гіперкомлексному просторі
    (2017) Mariia Stefanchuk
    У даній роботі вводиться поняття лінійно опуклих та спряжених функцій у n-вимірному гіперкомплексному просторі Hn, досліджуються їхні властивості.