Том 8 № 4

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 11
  • Документ
    ДОСЛІДЖЕННЯ СУЧАСНОГО СТАНУ ТА НАПРЯМІВ ПОБУДОВИ СТРАТЕГІЇ ВІДНОВЛЕННЯ ВИНОГРАДАРСТВА ТА ВИНОРОБСТВА В УКРАЇНІ
    (2017) І. М. Агеєва, Ю. В. Небеснюк
    В даній статті розглянуті теоретико-методичні основи щодо вдосконалення стратегічногоуправління у виноробній галузі України. У зв’язку з помилками, яки були допущені в аграрній політиціУкраїни, виноградарство із високорентабельної галузі перетворилося у низькодоходну і навіть збитко-ву галузь, тому є шанс відновити галузь за рахунок побудови нової стратегії відновлення. Наведеноаналіз стану розвитку виноградарства і виноробства в світі. Зроблено висновок про необхідність вдос-коналення і розвитку цих галузей в Україні. Наявність об'єктивних передумов для розвитку диктуютьнеобхідність збільшення обсягів виробництва та поліпшення якості вітчизняних вин, оптимізації струк-тури споживання алкогольних напоїв, розробки і впровадження конкурентоспроможності здатних інно-ваційних технологій, інтеграції в світовий ринок вина.
  • Документ
    ФОРМУВАННЯ РЕСУРСНОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА
    (2017) А. В. Коверга, Ю. О. Буренко, І. В. Крупіца
    У статті запропоновано ресурсний підхід як основа реалізації функціональних стратегій підприємств харчової промисловості. На основі мікроекономічної теорії розроблені критерії та послідовність реалізації функціональних стратегій підприємств.
  • Документ
    ЗНАЧЕННЯ ПЕРЕРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ КРАЇНИ
    (2017) Т. I. Ткачук, Г. М. Павленко
    В статті розглянуто роль i значення переробної та зберігаючої галузей в забезпеченні продовольчої безпеки країни, внесок третьої сфери АПК у вирішення продовольчої проблеми, забезпеченнянаселення повноцінною та здоровою їжею у відповідності до загальноприйнятих норм i стандартів.
  • Документ
    ЕФЕКТИВНІСТЬ БАНКІВСЬКОГО КРЕДИТУВАННЯ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ
    (2017) В. С. Мартиновський, Л. С. Бурага
    Статтю присвячено дослідженню ефективності банківського кредитування малого та середньо-го бізнесу в Україні. Проаналізовано кількість та якість наданих кредитів суб’єктам господарювання;розглянуто суми наданих кредитів в розрізі областей та секторів економіки; проаналізовано розміррічних відсотків по кредитах. Виявлено основні недоліки в сфері кредитування малого та середньогопідприємництва. Внесені пропозиції щодо підвищення ефективності кредитування малого та серед-нього бізнесу.
  • Документ
    ЕКСПЕРТНЕ ПІДТВЕРДЖЕННЯ ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ
    (2017) Л. В. Іванченкова, Г. О. Ткачук, Л. Б. Скляр
    В даній статті виділено напрями організації експертних досліджень на підприємстві. Узагальнено інформацію щодо видів експертиз для ідентифікації фінансово-економічних правопорушень звизначенням очікуваного результату від експертизи. Проведена систематизація методичних прийомів,за допомогою яких встановлюються докази протиправних дій в економічній сфері. Визначено основніфункції експертної служби підприємства.