Еколого-енергетичні проблеми сучасності (Ecological and energy problems of the present days)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 404
  • Документ
    Еколого-енергетичні проблеми сучасності – 2023
    (Одеський національний технологічний університет, 2023)
    До збірника включені матеріали сучасних наукових досліджень студентів, магістрів та аспірантів різних університетів і академій України. Розглянуто наступні напрямки досліджень:  Екологія. Технології захисту навколишнього середовища;  Теплофізика, наноматеріали та нанотехнології, нетрадиційна відновлювана енергетика, прикладна екологія;  Теплоенергетика, нафтогазова інженерія та технології.
  • Документ
    Комбінована система енергопостачання готельного комплексу на основі відновлювальних джерел енергії
    (2022) Соколов, І. Р.
    Застосування теплонасосної техніки є не черговою модернізацією традиційних енергоджерел, а впровадженням нового, прогресивного, високоефективного й екологічно чистого способу перетворення енергії, що дозволяє не тільки зменшити витрати органічного палива при отриманні теплоти, а й істотно знизити забруднення навколишнього середовища.Теплонасосні установки є також багатофункціональними, використовуваними в тому числі в системах кондиціювання (одночасно виробляють теплоту і холод). мобільними, відносно простими у виготовленні й в експлуатації
  • Документ
    Аналіз доцільності впровадження теплового насосу з артезіанською водою в якості низькопотенційного джерела тепла у порівнянні з газовим опалювальним котлом
    (2022) Чумаченко, О. С.
    Метою роботи є проектування теплового насосу типу артезіанська вода – вода для опалення будинку в кліматичних умовах Одеської області, а також проектування системи опалення типу «тепла підлога».Проблема енергозбереження сьогодні актуальна у всіх галузях промисловості і комунально-побутовому секторі. Остаточний висновок про доцільність використання того чи іншого способу опалення можна зробити тільки після виконання техніко-економічного аналізу. Як видно з результатів розрахунку, робота системи опалення на основі теплового насосу більш вигідна з економіч ної точки зору. Річний економічний ефект для порівнювальних систем складає 14138 грн/рік..
  • Документ
    Оцінка втрат нафтопродуктів від випаровування при різних значеннях пружності парів
    (2022) Сагала, Т. А.; Біленко, Н. О.
    На даний час проведена велика кількість наукових досліджень та реалізована значна кількість досягнень в даному напрямку, але загальні втрати нафти та нафтопродуктів ще великі та актуальність завдань, пов'язаних із втратами від випаровування при зберіганні все зростає.
  • Документ
    Експериментальна установка для дослідження режимів кипіння холодоагентів у трубі
    (2022) Борисов, В. О.; Желєзний, В. П.
    Створена експериментальна установка має низку переваг у порівнянні з наявними аналогами. До її переваг можна віднести усунення систематичних похибок вимірювання перепадів температур між стінкою трубки і робочим тілом при різних ступенях сухості у випарнику, висока універсальність при вирішенні завдань вивчення режимів кипіння, вимірювання локальних і середніх по довжині випарника коефіцієнтів тепловіддачі, можливості дослідження гідродинамічних коефіцієнтів тепловіддачі для розчинів холодоагент/масло при фіксованих концентраціях домішок масла у робочому тілі.