141- Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 25
  • Документ
    Проект теплонасосної схеми теплопостачання будинку з енергетичним парканом у первинному контурі теплового насоса
    (ОНТУ, кафедра Екоенергетики, термодинаміки та прикладної екології, 2023) Бесараб Владислав
    Дипломна робота присвячена проектуванню системи опалення та гарячого водопостачання котеджу на основі теплового насосу з енергетичним парканом в первинному контурі. Теплопродуктивність такого ТН не залежить від температури зовнішнього повітря. Запропоноване рішення дозволяє зберегти моновалентну схему теплопостачання обʼєкту без падіння СОР, виключити режими відтайки випарника, а також відмовитися від вентилятора в первинному контурі, який до того ж є джерелом шуму. Дипломна робота бакалавра містить такі розділи: Вступ. 1 Новітня технологія „Еnergiezaun“. 2 Теплове навантаження системи опалення та ГВП. 3 Розрахунок поверхні енергетичного паркану. 4 Економічна ефективність. 5 Охорона праці. Висновки. Література.
  • Документ
    Розробка універсальної понтонної системи для плаваючих сонячних електростанцій флотовольтаїки
    (ОНТУ, кафедра екоенергетики, термодинаміки та прикладної екології, 2023) Доценко Еміль
    Сутнтсть дано! роботи полягае в розробци першо! черги (модуля) для офшорно! (плаваючо! на воднийй поверхни) ФЕС для одного з озер пр1сноводно! системи на швдн1 Одесько! област! Укра!ни. Приведена кл1матична та географична характеристика озера. Розраховано обсяг ричного виробництва ФЕС, тшд1брано необхидне обладнання, визначена його клльктсть. Проект мае реальну практичну щиннтсть. Розроблено три базових понтони, як! складають унтверсальну понтонну систему 1 забезпечують створення довильних конфтгурашй плаваючих фотоелектричних електростанщй. Об’ем пояснювально! записки: 108 сторнок, 37 рисунок, 12 таблиць и 55 джерел литератури.
  • Документ
    Проект автономної енергосистеми, що поєднує вироблення, зберігання та використання біогазу, з розробкою біогазогенератора
    (ОНТУ, кафедра екоенергетики, термодинаміки та прикладної екології, 2023) Романенко Олександр
    Даний дипломний проєкт присвячений вивченню особливостей процесу анаеробного зброджування і розробці біогазової установки для отримання біогазу на мезофільному рівні температур із рослинної сировини в кліматичних умовах Одеської області. Критерієм для вибору рослинної сировини служить показник її середньої ефективної продуктивності, який дає змогу оцінити енергетичний потенціал тієї чи іншої культури в якості джерела для виробництва біопалива. Для умов півдня України проведене дослідження характерних для цього регіону вирощування енергетичних культур та в результаті порівняння показника їхньої ефективної продуктивності вибрані культури з найвищими показниками: кукурудза, солодке сорго та цукровий буряк, біомаса яких і поступатиме в біогазову установку. Проведено конструкторський і тепловий розрахунки та розрахунки на міцність, а також підбір обладнання для біореактора, призначеного для бродіння рослинного субстрату. Виконано креслення розробки. Пояснювальна записка на 103 сторінках, рисунків 17, таблиць 32, перелік літературних джерел містить 87 посилань, 1 додаток, складальне креслення на листі А1.
  • Документ
    Дослідження ежекторної холодильної машини на R606а з використанням сонячної енергії
    (ОНТУ, кафедра екоенергетики, термодинаміки та прикладної екології, 2023) Свінченко Олександр
    Тема дипломної роботи: «Дослідження ежекторної холодильної машини на R606а з використанням сонячної енергії » Дипломна робота: 75 с. Рис.: 36; Таб: 28; Літ. джерел:16. Мета роботи: Розробити транспортну установку, в яку входить ежекторна холодильна машина (ЕХМ), що включає в себе: ежектор, конденсатор повітряного охолодження, повітроохолоджувач. Робочою речовиною в установці являється фреон R-600а. Установка призначена для роботи в складі сільськогосподарської техніки при зборі врожаю зернових, фруктів, ягід, при підготовці молока для здачі на переробні заводи. Установка змонтована як єдиний блок с автономним джерелом живлення (бензиновим двигуном) і встановлена на автомобільному причепі. Причіп розрахований на вантажопідйомність 1000 кг. Для роботи установки використовується сонячна енергія. В дипломній роботі були отримані наступні результати: Проведені розрахунки холодильного циклу, повітроохолоджувача, конденсатора, ежектора. Також освітлені питання автоматичного управління, капітальних вкладень, охорони праці та цивільного захисту.
  • Документ
    Розробка перспективної автономної системи опалювання та електропостачання одноповерхових житлових будинків з інтеграцією фотоелектричниих і теплових сонячних колекторів і теплового насосу
    (ОНТУ, кафедра екоенергетики, термодинаміки та прикладної екології, 2023) Урба Владислав
    Кваліфікаційна робота бакалавра: «Розробка перспективної автономної системи опалювання та електропостачання одноповерхових житлових будинків з інтеграцією фотоелектричниих і теплових сонячних колекторів і теплового насосу» Метою проекту є обґрунтування розрахунковим шляхом доцільність енергонезалежного будинку на основіі інтегрованих фотоелектричними колекторами сонячної енергії. В роботі проведено дослідження основних альтернативних джерел енергії: низько потенційна теплова енергія, енергія Сонця та енергія вітру, наведено теоретичне обґрунтування будівництва житла з фотоелектричними сонячними колекторами та додатковими альтернативними джерелами енергії; обґрунтовано використання альтернативних джерел енергії при проектуванні об'єктів житлово-цивільного призначення (на прикладі житлового будинку); наведено екологічне обґрунтування будівництва економу та виконаний економічний аналіз застосування нетрадиційних джерел енергії для сучасних будинків. Пояснювальна записка містить 102 сторинки машинописного тексту, 17 таблиць, 13 рисунків, список використаних літературних джерел - 25 найменувань.