151-Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 64
  • Документ
    Автоматизація процесу керуванння витоком зерна з підвісового бункера до лінії завантаження суден
    (ОНТУ кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2023) Михайлов Володимир
    Кваліфікаційна робота на тему: «Автоматизація процесу керування витоком зерна з підвісового бункера до лінії завантаження суден» викладена на 169 сторінках звіту, складається із вступу, восьми розділів і висновків, включає в себе 144 ілюстрацій, 6 таблиць, та 7 джерела за переліком посилань. Об’єктом дослідження є технологічний процес керування витоком зерна з підвісового бункера до лінії завантаження суден. Метою досліджень є синтез і аналіз системи автоматичного регулювання підвищеної динамічної точності. При виконанні роботи використовувалися експериментальні методи отримання моделей об’єкту, оптимальний параметричний синтез для синтезу систем автоматичного регулювання базової структури та підвищеної динамічної точності. Отримано моделі каналів об’єкту, моделі стохастичних складових збурень. Проведено синтез та аналіз САР базової структури. Підвищення динамічної точності проводилося шляхом побудови САР інваріантної до передісторії заданого значення. Аналіз САР проводився за інтегральним показником, деякими прямими показниками якості та за грубістю. Розроблено алгоритми логічного керування. Проведено вибір технічних засобів. Була розроблена технічна структура мікропроцесорного ядра системи керування. Розроблено програмне забезпечення АРМ оператора і наладчика САК. Розроблено варіант комплекту технічної документації.
  • Документ
    Автоматизація процесу керування витоком зерна з приймального бункера станції розвантаження автомобілів у ПТС терміналу
    (ОНТУ кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2023) Вишневський Максим
    Кваліфікаційна робота на тему: «Автоматизація процесу керування витоком зерна з приймального бункера станції розвантаження автомобілів у ПТС терміналу» викладена на 158 сторінках звіту, складається із вступу, семи розділів і висновків, включає в себе 129 ілюстрацій, 6 таблиць, та 7 джерела за переліком посилань. Об’єктом дослідження є технологічний процесу керування витоком зерна з приймального бункера станції розвантаження автомобілів у ПТС терміналу. Метою досліджень є синтез і аналіз системи автоматичного регулювання підвищеної динамічної точності. При виконанні роботи використовувалися експериментальні методи отримання моделей об’єкту, оптимальний параметричний синтез для синтезу систем автоматичного регулювання базової структури та підвищеної динамічної точності. Отримано моделі каналів об’єкту, моделі стохастичних складових збурень. Проведено синтез та аналіз САР базової структури. Підвищення динамічної точності проводилося шляхом побудови САР інваріантної до передісторії заданого значення. Аналіз САР проводився за інтегральним показником, деякими прямими показниками якості та за грубістю. Розроблено алгоритми логічного керування. Проведено вибір технічних засобів. Була розроблена технічна структура мікропроцесорного ядра системи керування. Розроблено програмне забезпечення АРМ оператора і наладчика САК. Розроблено варіант комплекту технічної документації.
  • Документ
    Автоматизація процесу керування мікрокліматом гроубоксу вирощування рослин
    (ОНТУ, кафедра Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2023) Делі Іван
    Обсяг роботи – стр.144, кількість розділів - 9 , ілюстрацій – 117, таблиць – 23, джерел по переліку посилань – 19. В якості об'єкта дослідження або розробки виступає технологічний процес формування мікроклімату в гроубоксі. Метою роботи є розробка САР процесу формування мікроклімату в гроубоксі, що буде відповідати всім потребам та підтримувати регламентовані зміні на заданому рівні в сталих та перехідних режимах задля отримання врожаю відмінної якості, та зменшення кількості бракованого продукту. Методи та засоби дослідження – для проведення процесу ідентифікації властивостей об’єкта керування було розроблено модель ОК аналітичним методом та застосовано метод активного експерименту для отриманні перехідних характеристик і їх подальшої обробки. Реалізація моделей ОК та системи автоматичного регулювання розроблено в середовищі Matlab в пакеті Simulink. Параметричний синтез САР проведено з використанням методу оптимізації показника якості її функціонування. В результаті було отримано систему автоматичного регулювання, яка є грубою і здатна підтримувати регульовані змінні в зоні регламентованих значень в усіх режимах роботи. Дана система може використовуватись у випадку модернізації процесу формування мікроклімату в гроубоксі.
  • Документ
    Автоматизація управління збутом хлібобулочних виробів підприємства «ОДЕСЬКИЙ ХЛІБЗАВОД №4»
    (ОНТУ, кафедра Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2023) Рустамов Роман
    Обсяг роботи – 81стр., кількість розділів – 9, ілюстрацій - 63, таблиць – 7, джерел по переліку посилань – 3. Об’єкт дослідження або розробки – автоматизація управління збутом хлібобулочних виробів. Мета роботи - автоматизація управління збутом для підвищення ефективності та продуктивності підприємства. Впровадження автоматизованої системи управління збутом на для полегшення процесу замовлення, постачання та продажу хлібобулочних виробів, зменшення ручної праці та помилок, а також покращення контролю над складом товарів та звітністю. Методи дослідження та інструментарій - виконаний детальний аналіз поточних процесів управління збутом хлібобулочних виробів на підприємстві. Були визначені проблемні аспекти та ідентифіковані області для автоматизації. Застосовано методи кластерного аналізу, зокрема метод two-step та метод k-means (к- середніх). Використовувались сучасні технології програмування та інструменти, такі як Aris Express та IBM SPSS Modeler. Отримані результати – Було розроблено програмний продукт, що включає функціональні модулі для автоматизації процесів збуту хлібобулочних виробів. Ця система дозволяє ефективно керувати складом, замовленнями, доставкою та іншими аспектами збуту. Область застосування - для оцінки ефективності системи управління збутом було запропоновано впровадження розробленого програмного продукту в існуючу АСУ підприємства. Це дозволило порівняти очікуваний ефект від впровадження з реальними результатами. Значущість роботи і висновки - використання цих методів та досліджень дало змогу розробити ефективну систему управління збутом хлібобулочних виробів на підприємстві
  • Документ
    «Автоматизація процесу керування випічкою хліба в тунельній печі на Одеському хлібозаводі №4»
    (ОНТУ, кафедра Автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2023) Малуха Вячеслав
    Кваліфікаційна робота бакалавра Малухи Вячеслава Олеговича «Автоматизація процесу керування випічкою хліба в тунельній печі на Одеському хлібозаводі №4» викладена на 190 сторінках, число таблиць 126, рисунків – 97, додатків - 8, джерел з переліку посилань - 10. Об’єкт розробки – система автоматичного керування процесом керування випічкою хліба в тунельній печі на Одеському хлібозаводі №4. Мета роботи – підвищення техніко-економічних та екологічних показників функціонування керування випічкою хліба в тунельній печі на Одеському хлібозаводі №4, які досягаються за рахунок підвищення динамічної точності контрів САР,. Методи дослідження – методи теорії автоматичного керування, ідентифікації об’єкту керування, імітаційного моделювання. Отримані результати – Був виконаний синтез і аналіз САК простої структури і САК підвищеної динамічної точності (ПДТ), в якій, за рахунок застосування коригуючих зв’язків, досягається підвищення показників роботи САК. Проведена розробка контролерно-комп’ютерної мережі, яка реалізує САК, програмування алгоритмів регулювання та логічного керування САК. Була розроблена SCADA для автоматизованого робочого місця технолога і наладчика САК. Також, було проведено попереднє обґрунтування економічної доцільностіреалізації проекту.