142-Енергетичне машинобудування

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 119
  • Документ
    Проект холодильника для зберігання фруктів місткістю 300 т. у м. Чорноморськ
    (ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2023) Залевський Олексій
    Кваліфікаційна робота складається з: 81 сторінок тексту, 12 рисунків, 18 таблиця, 12 посилань на літературні джерела. Україна в цей час зложилася переважно як аграрна країна. Тому сільське господарство й надалі буде однієї з основних галузей економіки України. В роботі проведений проектний розрахунок фруктосховища місткістю 300 т. В даній кваліфікаційній роботі розглянуто варіант зберігання яблук при + 10С. В якості холодоагенту було прийнято R407а. Система холодопостачання спроектованого холодильника - централізована. Для забезпечення стійкої роботи холодильника були підібрані компресорно-конденсаторні агрегати фірми Bitzer.
  • Документ
    Проект спеціалізованого холодильника для зберігання томатів місткістю 350 т. у м. Арциз
    (ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2023) Загородничок Ярослав
    Кваліфікаційна робота складається з: 81 сторінок друкованого тексту, 14 рисунків, 19 таблиця, 13 посилань на літературні джерела. В кваліфікаційній роботі вирішено задачу розробки спеціалізовано холодильника для зберігання томатів місткістю 350 т. у м. Арциз. Будівля холодильника одноповерхова з висотою камер 6 м, з сіткою колон 6х12 м. У 3-х камерах передбачається тривале зберігання томатів з температурним режимом при 5°С. В якості холодильного агента було прийнято R404а. Система холодопостачання спроектованого холодильника – централізована. Для забезпечення стійкої роботи холодильника були підібрані компресорно-конденсаторні агрегати фірми Bitzer, теплообмінні апарати фірми Alfa-Laval.
  • Документ
    Розробка системи холодопостачання супермаркету з упровадженням сучасних холодильних технологій
    (ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2023) Волошин Максим
    Кваліфікаційна роботаскладається з: 108 сторінок тексту, 24 рисунків, 23 таблиця, 21 посилань на літературні та інтернет джерела. В кваліфікаційній роботі вирішено задачу розробки системи холодопостачання супермаркету з упровадженням сучасних холодильних технологій. Будівля супермаркету двоповерхова (перший та нульовий поверхи) з висотою камер 6 м, сітка колон 6 х 6 м. Камера №1 зберігання молочних продуктів з температурним режимом 0°С. У другій камері з температурним режимом 0 до -1,5°С та відносною вологістю повітря 85-90% передбачається зберігання охолодженого м'яса. Третя камера з температурним режимом -18 °С призначена для заморожування продукту. Камера №4 зберігання фруктів/овочів із температурним режимом від 0 до 4°С. Виходячи з повного завантаження камер розраховані сумарні теплопритоки. За цими даними та проведеним тепловим розрахунком підібрано двоступінчасту вуглекислотну холодильну установку транскритичного циклу з трьома температурами кипіння (-28°С; -8°С; -6°С) та з компаудним циркуляційним ресивером.
  • Документ
    Проект холодильника для зберігання плодоовочевої продукції місткістю 1000 т у м. Вінниця
    (ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2023) Венгер Максим
    Кваліфікаційна робота складається з: 89 сторінок друкованого тексту, 6 ри- сунків, 9 таблиць, 5 посилань на літературні джерела. В кваліфікаційній ро- боті поставлено та вирішено завдання розробки проєкту холодильника для зберігання плодовоовочевої продукції місткістю 1000т у місті Вінниця. Холодильна установка овочесховища – це парокомпресійна холодильна ма- шина, яка є об'єктом даного дослідження, розташована у Вінниці. У відпо- відності з необхідними технологічними вимогами і кліматичними умовами загальне проектування підприємства було орієнтоване на зберігання овочів які користуються особливим попитом у споживачів: картопля, капуста, морк- ва, цибуля і буряк. Згідно з умовами зберігання приймаємо температуру по- вітря камер зберігання: моркви, капусти і буряка tк = +1°С відносну вологість повітря φк =0.9,  картоплі tк = +2°С і φк = 0.9,  ріпчастої цибулі tк = -1°С і φк = 0.9. Вибираючи найкращий варіант холодоагенту для вашої промислової холо- дильної системи, необхідно враховувати багато факторів. Незважаючи на те, що вплив на навколишнє середовище є рушійною силою майбутнього холо- доагентів, користувачі все одно повинні враховувати:  сумісність машин,  витрати на розстрочку,  технічне обслуговування  та проблеми безпеки під час процесу прийняття рішень. Парокомпресійна холодильна машина працює на R404a.
  • Документ
    Розробка системи охолодження, опалення та кондиціювання повітря офісної будівлі у м. Одеса
    (ОНТУ, кафедра холодильних установок і кондиціювання повітря, 2023) Суббота Ілля
    Кваліфікаційна робота складається з: 84 сторінок тексту, 17 рисунків, 26 таблиць, 11 посилань на літературні джерела. В кваліфікаційній роботі вирішено задачу розробки системи охолодження, опалення та кондиціювання повітря офісної будівлі у м. Одеса.Офісна будівля складається з трьох поверхів та розташована у м. Одеса. Площа офісного приміщення 2700м2. У холодний період року температурний режим tп=18-22°С і відносній вологості повітря приміщення φп=40-60%. У теплий період року температурний режим tп=22-24°С і відносній вологості повітря примішення φп=40-60%. В якості холодильного агента було прийнято пропан R290. Система кондиціювання спроектованого офісу – чиллер-фанкойл. Підібрано теплоізоляційну конструкцію на основі плит екструдованого полістиролу, і, виходячи з повного теплвого навантаження приміщень, розраховано сумарні теплопритоки. За цими даними та проведеним тепловим розрахунком підібрані компресорні агрегати фірми Bitzer 4PESP-15P, теплообмінні апарати фірми Alfa-Laval ACVQ904B.