073-Менеджмент

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 73
  • Документ
    Забезпечення ефективного менеджменту персоналу в сучасних умовах діяльності ЗВО
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Кухар Альбіна
    Актуальність теми обумовлена потребою правильного управління персоналом в умовах кризи, нестабільності ринкової економіки, воєнного стану що допоможе знизити ризик скорочення кадрів, запровадження нових інструментів розвитку співробітників, скорочення витрат на вирішення конфліктів та підвищення ефективності праці працівників закладу вищої освіти, що в результаті сприятиме збільшенню прибутку. У першому розділі «Теоретичні аспекти ефективного менеджменту персоналу» визначено сутність управління персоналом та розібрані основні теорії та погляди на ефективний менеджмент персоналу, а також функції. У другому розділу« Менеджмент персоналу ННІПЕІМ ім.Г.Е. ВЕЙНШТЕЙНА» проаналізовано діяльність ОНТУ загалом та інституту ім. Вейнштейна окремо, проведені оцінка ефективності управлінських рішень та аналіз впливу управлінських рішень на результати діяльності ЗВО. У третьому розділі «Рекомендації для підвищення ефективності персоналу ННІПЕІМ ім. Г.Е.ВЕЙНШТЕЙНА» запропоновані та розроблені заходи для підвищення ефективності менеджменту персоналу, проведена оцінка ефективності запропонованих заходів. Кваліфікаційна робота магістра містить 94 сторінки, 32 таблиці, 8 рисунків. Перелік посилань нараховує 45 найменування.
  • Документ
    Удосконалення управління логістичними процесами ТОВ «Сільпо Фуд»
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Бредихіна Дарія
    Актуальність дослідження. Актуальність проблеми обумовлена доцільністю використання системного підходу до організації ефективного управління підприємством на основі логістичних інструментів, коли логістика виходить на лідируючі позиції, а всі інші процеси, в тому числі і виробництво, стають забезпечувати головний процес – логістичний потік від постачальника продукції до споживача. У першому розділі «Теоритичні та методичні засади управління логістичними процесами на підприємстві» проаналізовано сутність логістичних процесів підприємства і їх функціональна характеристика, досліджено методичні підходи до оцінювання управління логістичними процесами на підприємстві, зроблено висновки. У другому розділу «Дослідження особливостей управління логістичними процесами на підприємстві» здійснено діагностику існуючого управління логістичними процесами на підприємстві, проведено оцінку системи управління логістичними процесамина підприємстві, надано загальну характеристику ТОВ «Сільпо Фуд» та проаналізовано основні показники господарської діяльності, зроблено висновки. У третьому розділі «Напрями удосконалення системи управління логістичними процесами на підприємстві» розроблено механізм забезпечення ефективного управління логістичними процесами підприємства, проведено економічне обґрунтування доцільності удосконалення ефективності управління логістичними процесами. Зроблено загальні висновки.
  • Документ
    Розробка логістичної стратегії підприємства ТОВ «Сільпо-Фуд» в умовах мінливого середовища
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Кононцева Вікторія
    У кваліфікаційній магістерській роботі було проведено детальне дослідження питання покращення логістичної стратегії в мінливому середовищі. Робота складається з трьох розділів, кожен з яких розкриває певний аспект проблеми. У першому розділі роботи було розглянуто різні види та характеристики логістичних стратегій. Було досліджено методи вибору оптимальної логістичної стратегії та їх вплив на конкурентоспроможність підприємств. Окрема увага була приділена впровадженню інновацій у логістичну діяльність підприємств. У другому розділі роботи було проведено аналіз динаміки ринку роздрібної торгівлі та досліджено внутрішню та зовнішню діяльність ТОВ «Сільпо-Фуд» в ритейлі України. Було виявлено проблеми, що виникають у логістичній діяльності підприємства та їх вплив на ефективність та конкурентоспроможність. У третьому розділі роботи було досліджено питання «Зеленої» логістики в діяльності підприємств. Було проаналізовано проблеми, що виникають у логістичній діяльності підприємства ТОВ «Сільпо-Фуд» та запропоновано покращення в цій сфері. Було обґрунтовано доцільність впровадження покращень у логістичній діяльності на підприємстві та їх потенційний вплив на ефективність та сталість розвитку. За результатами кваліфікаційної роботи магістра здійснено теоретичне узагальнення і запропоновано вирішення важливого науково-практичного завдання щодо управління логістичними потоками підприємства. Кваліфікаційна магістерська робота містить 100сторінок, 8 таблиць, 17 рисунків. Перелік посилань нараховує 72 найменування.
  • Документ
    Дослідження шляхів стратегічного розвитку підприємства
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) ГОНЧАРУК Андрій
    Актуальність теми. Кожен суб’єкт господарювання прагне здійснювати ефективну господарську діяльність, спрямовану на поступовий розвиток, забезпечуючи при цьому конкурентоспроможність. На споживчому ринку функціонує значна чисельність суб’єктів господарювання, вагоме місце при цьому займають торговельні підприємства, які також орієнтуються на відповідну стратегію, виходячи із рівня конкуренції, сегментів споживачів та їх платоспроможного попиту, ефективності використання ресурсного потенціалу тощо. Враховуючи зростання конкуренції на споживчому ринку, коливання економічної кон’юнктури, негативний вплив чинників зовнішнього середовища, назріла нагальна необхідність удосконалення механізмів формування та реалізації стратегій розвитку торговельних підприємств. У першому розділі «Теоретичні основи стратегічного розвитку підприємств роздрібної торгівлі» обґрунтовано стратегії розвитку торговельних підприємств, досліджено інновації як інструмент стратегічного розвитку підприємства, проаналізовано особливості розробки та впровадження інноваційних проектів в сфері роздрібної торгівлі. За розділом 1 зроблено висновки. У другом розділі «Характеристика підприємства Сільпо-Фуд та аналіз ринку роздрібної торгівлі». Досліджено сучасний стан та виклики роздрібної торгівлі продуктами харчування в Україні, наведено організаційноекономічна характеристику ТОВ «Сільпо-Фуд», здійснено аналіз стратегічного розвитку ТОВ «Сільпо-Фуд». Зроблено висновки за розділом 2. У третьому розділі «Удосконалення шляхів стратегічного розвитку ТОВ «Сільпо-Фуд»: інноваційний аспект» впроваджено зміни до моделі організаційної структури з використанням інновацій як чинник стратегічних змін. Впроваджено інноваційного проекту на ТОВ «Сільпо-Фуд». Проведено розрахунок ефективності впровадження нового виду продукції. Зроблено висновки за розділом 3 та сформульовано загальні висновки до кваліфікаційної роботи магістра. Кваліфікаційна робота магістра містить 95 сторінок, 14 таблиць, 12 рисунків. Перелік посилань нараховує 45 найменування.
  • Документ
    Інноваційні технології як інструмент підвищення конкурентоспроможності підприємств
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Гринько Давид
    Актуальність теми. Успішний розвиток будь-якого конкурентоспроможного виробництва базується на впровадженні інноваційних процесів. У хлібопекарській галузі України конкурентна ситуація визначається насиченістю та стабільністю ринку хлібопродуктів, при незмінно низьких обсягах виробництва у сфері промислового сектора та зростанні виробництва на невеликих підприємствах, які, на жаль, не відображаються в офіційній статистиці. Це відбувається при невисокій покупельній спроможності населення. В хлібопекарській галузі виділяються три основні рівні конкуренції: між виробництвами; між роздрібними торговими закладами та споживачами. Зокрема, хлібопекарська галузь, що виробляє найбільш популярний продукт харчування, стикається із недостатнім розвитком інновацій, що потребує особливої уваги.У першому розділі «Теоретико-методичні аспекти інноваційної діяльності на підприємстві» визначено соціально-економічну суть інноваційного розвитку. Досліджено взаємообумовленість інноваційної діяльності та конкурентоспроможності підприємств. Проаналізовано інноваційний аспект забезпечення конкурентоспроможності хлібопекарських підприємств. Зроблено висновки за розділом 1. У другом розділі «Економічна оцінка інноваційного розвитку та конкурентоспроможності хлібопекарської галузі України» визначено загальні фактори впливу на інноваційну діяльність підприємств хлібопекарської галузі України. Проведено загальну характеристику та оцінку основних показників діяльності ТОВ «Одеський хлібзавод 4». Виявлено перешкоди інноваційному розвитку ТОВ «Одеський хлібзавод 4». Зроблено висновки за розділом 2. У третьому розділі «Напрями підвищення конкурентоспроможності підприємств хлібопекарської галузі України в контексті впровадження інноваційних технологій» запропоновано вдосконалення формування інформаційно-аналітичного середовища інноваційної діяльності підприємства. Показано застосування заморожування в технології хлібобулочних виробів. Обґрунтовано оцінку ефективності впровадження інноваційних технологій. Зроблено висновки за розділом 3 та сформульовано загальні висновки до кваліфікаційної роботи магістра.