073-Менеджмент

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 5 з 70
  • Документ
    Дослідження шляхів стратегічного розвитку підприємства
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) ГОНЧАРУК Андрій
    Актуальність теми. Кожен суб’єкт господарювання прагне здійснювати ефективну господарську діяльність, спрямовану на поступовий розвиток, забезпечуючи при цьому конкурентоспроможність. На споживчому ринку функціонує значна чисельність суб’єктів господарювання, вагоме місце при цьому займають торговельні підприємства, які також орієнтуються на відповідну стратегію, виходячи із рівня конкуренції, сегментів споживачів та їх платоспроможного попиту, ефективності використання ресурсного потенціалу тощо. Враховуючи зростання конкуренції на споживчому ринку, коливання економічної кон’юнктури, негативний вплив чинників зовнішнього середовища, назріла нагальна необхідність удосконалення механізмів формування та реалізації стратегій розвитку торговельних підприємств. У першому розділі «Теоретичні основи стратегічного розвитку підприємств роздрібної торгівлі» обґрунтовано стратегії розвитку торговельних підприємств, досліджено інновації як інструмент стратегічного розвитку підприємства, проаналізовано особливості розробки та впровадження інноваційних проектів в сфері роздрібної торгівлі. За розділом 1 зроблено висновки. У другом розділі «Характеристика підприємства Сільпо-Фуд та аналіз ринку роздрібної торгівлі». Досліджено сучасний стан та виклики роздрібної торгівлі продуктами харчування в Україні, наведено організаційноекономічна характеристику ТОВ «Сільпо-Фуд», здійснено аналіз стратегічного розвитку ТОВ «Сільпо-Фуд». Зроблено висновки за розділом 2. У третьому розділі «Удосконалення шляхів стратегічного розвитку ТОВ «Сільпо-Фуд»: інноваційний аспект» впроваджено зміни до моделі організаційної структури з використанням інновацій як чинник стратегічних змін. Впроваджено інноваційного проекту на ТОВ «Сільпо-Фуд». Проведено розрахунок ефективності впровадження нового виду продукції. Зроблено висновки за розділом 3 та сформульовано загальні висновки до кваліфікаційної роботи магістра. Кваліфікаційна робота магістра містить 95 сторінок, 14 таблиць, 12 рисунків. Перелік посилань нараховує 45 найменування.
  • Документ
    Інноваційні технології як інструмент підвищення конкурентоспроможності підприємств
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Гринько Давид
    Актуальність теми. Успішний розвиток будь-якого конкурентоспроможного виробництва базується на впровадженні інноваційних процесів. У хлібопекарській галузі України конкурентна ситуація визначається насиченістю та стабільністю ринку хлібопродуктів, при незмінно низьких обсягах виробництва у сфері промислового сектора та зростанні виробництва на невеликих підприємствах, які, на жаль, не відображаються в офіційній статистиці. Це відбувається при невисокій покупельній спроможності населення. В хлібопекарській галузі виділяються три основні рівні конкуренції: між виробництвами; між роздрібними торговими закладами та споживачами. Зокрема, хлібопекарська галузь, що виробляє найбільш популярний продукт харчування, стикається із недостатнім розвитком інновацій, що потребує особливої уваги.У першому розділі «Теоретико-методичні аспекти інноваційної діяльності на підприємстві» визначено соціально-економічну суть інноваційного розвитку. Досліджено взаємообумовленість інноваційної діяльності та конкурентоспроможності підприємств. Проаналізовано інноваційний аспект забезпечення конкурентоспроможності хлібопекарських підприємств. Зроблено висновки за розділом 1. У другом розділі «Економічна оцінка інноваційного розвитку та конкурентоспроможності хлібопекарської галузі України» визначено загальні фактори впливу на інноваційну діяльність підприємств хлібопекарської галузі України. Проведено загальну характеристику та оцінку основних показників діяльності ТОВ «Одеський хлібзавод 4». Виявлено перешкоди інноваційному розвитку ТОВ «Одеський хлібзавод 4». Зроблено висновки за розділом 2. У третьому розділі «Напрями підвищення конкурентоспроможності підприємств хлібопекарської галузі України в контексті впровадження інноваційних технологій» запропоновано вдосконалення формування інформаційно-аналітичного середовища інноваційної діяльності підприємства. Показано застосування заморожування в технології хлібобулочних виробів. Обґрунтовано оцінку ефективності впровадження інноваційних технологій. Зроблено висновки за розділом 3 та сформульовано загальні висновки до кваліфікаційної роботи магістра.
  • Документ
    Впровадження організаційно-управлінських інновацій ТОВ «Сільпо-Фуд»
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Бітюкова Юлія
    Актуальність теми «Впровадження організаційно-управлінських інновацій ТОВ ""Сільпо-Фуд""» обумовлена необхідністю підприємствам роздрібної торгівлі впроваджувати інноваційні процеси у своїй діяльності з метою покращення ряду економічних показників роботи, при цьому ґрунтуючись на засадах організаційно-управлінських змін, що у подальшому матимуть вплив у таких поняттях як продуктивність, ефективність та приріст прибутку. У першому розділі «Сутність та особливості впровадження організаційно-управлінських інновацій на підприємстві» охарактеризовано сутність ораганізаційно-управлінських інновацій та специфіку їх впровадження на підприємстві. У другому розділі «Характеристика ТОВ ""Сільпо-Фуд"" у розрізі ринку роздрібної торгівлі» проаналізовано ринок фуд-ритейлу в Україні, охарактеризовано діяльність ТОВ «Сільпо-Фуд», окреслено його організаційну структуру. У третьому розділі «Підвищення економічної ефективності підприємства за рахунок впровадження організаційно-управлінських інновацій» запропоновано удосконалити систему управління персоналу шляхом впровадження інформаційних технологій та підвищення продуктивності персоналу. Кваліфікаційна робота бакалавра містить 65 сторінок, 16 таблиць, 13 рисунків. Перелік посилань нараховує 33 найменування.
  • Документ
    Дослідження впливу впровадження сучасних засобів енергозабезпечення на енергонезалежність ЗВО в умовах військового стану та витрати
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Рогожа Павло
    У кваліфікаційній магістерській роботі розглянуто питання впровадження сучасних засобів енергозабезпечення та енергонезалежності ЗВОвумовахвійськовогостану. У вступі обґрунтовано актуальність теми магістерської роботи, розкрито зв’язок роботи з науковими темами, сформульовано мету та завдання дослідження, визнано об’єкт, предмет і методичну базу дослідження, висвітлено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів. У першому розділі «Теоретичні основи функціонування менеджменту та логістики енергопостачання в закладах вищої освіти» досліджено теоретичну базу менеджменту та логістики, особливості логістичного управління та логістичного сервісу. Розглянуто особливості впровадження енергонезалежних систем до закладів вищої освіти (логістичний цикл, традиційну та логістичну схеми інформаційної взаємодії «ВНЗ-постачальник»). Проаналізовано важливість збутової логістики для ЗВО. У другому розділі «Аналіз діяльності вищого навчального закладу України на прикладі ОНТУ» проведено аналіз ринку вищих навчальних закладів України, встановлено динаміку його розвитку та з’ясовані бар’єри що впливають на його розвиток; встановлені тенденції освітньої галузі та вплив пандемії і військових дій на діяльність ВНЗ. Проведено аналіз 5 господарської діяльності закладувищоїосвітинапідставічогозапропоновані заходи. У третьому розділі «Пропозиції щодо формування ефективного механізму логістики енергоносіїв для вищого навчального закладу на прикладі ОНТУ» проаналізовано можливість забезпечення закладів джерелами безперебійного постачання електричної енергії та зв’язку, встановленозаконодавчепідгрунтядляцього. За результатами кваліфікаційної роботи магістра здійснено теоретичне узагальнення і запропоновано вирішення важливого науково-практичного завдання щодо управління логістичною діяльністю ВНЗ у глобальних ланцюгахпоставокенергоносіїв.
  • Документ
    Дослідження шляхів міжнародних перевезень в військовий час
    (ОНТУ, кафедра менеджменту і логістики, 2023) Головаченко Кирило
    Актуальність теми. Розвиток будь-якої національної економіки не можливий без розвинутої логістичної системи зі всіма спектром перевезень вантажив, що є важливим для економіки України та потребує досліджень. Особливо важливим це становиться під час військового стану в Україні, що суттєво вплинуло на зміну логістичних ланцюгів та видів перевезень. Дослідження сутності, класифікації перевезень за критеріями: тип перевезень, характер вантажів, відстань, охоплення території, за інші факторами, особливостей міжнародних перевезень для переміщення різних видів вантажів (митні формальності, вантажні документи, перетин кордону, мовний бар'єр, маршрути та відстань, міжнародні стандарти та норми) мають важливе значення для дослідження результативності зовнішньо-економічної діяльності України та національної економіки, стану та розвитку національної логістичної системи, особливо під час військових дій що підтверджує актуальність обраної теми дослідження кваліфікаційної роботи. У першому розділі «Теоретико-методичні аспекти дослідження шляхів міжнародних перевезень» визначено сутність перевезення вантажів в Україні, проаналізовано законодавчу база функціонування і організації міжнародних перевезень, визначено особливості міжнародних автоперевезень під час дії військового стану в Україні. Зроблено висновки до розділу 1. У другому розділі «Динаміка розвитку ринку автомобільних перевезень: часовий аспект» проведена порівняльна макроекономічна оцінка і ключові напрями розвитку ринку автомобільних вантажних перевезень країн ЄС, визначено вплив війни на розвиток транспортного перевезення в Україні, проаналізовано внутрішнє середовище ТОВ «Мастер Трак». Зроблено висновки до розділу 2. У третьому розділі «Пропозиції щодо удосконалення шляхів міжнародних перевезень у військовий час» досліджено конкурентну позицію ТОВ «Мастер Трак», розглянуто контрейлерні перевезення як спосіб перетину польського кордону українськими вантажними автомобілями у військовий час, визначено ефективність запропонованих заходів. Зроблено висновки до розділу 3 та сформульовано загальні висновки.