151-Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд 151-Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології за Ключові слова "автономна САР"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАвтоматизація керування масуванням м’яса на підприємстві «Альфайн» (Данненберг, Німеччина)(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2022) Кукурудзяк, ДмитроКваліфікацій робота бакалавра на тему: «Автоматизація керування масуванням м’яса на підприємстві «Альфайн» (Данненберг, Німеччина) Автоматизація керування процесом масужування м’яса на підприємстві «Альфайн» викладена на 186 сторінках звіту, складається із вступу, девяти розділів і висновків, включає в себе 228 ілюстрацій, 54 таблиць, та 12 джерел за переліком посилань..Об’єктом дослідження є технологічний процесу масажування м’яса . При виконанні роботи використовувалися експериментальні методи отримання моделей об’єкту. Для отримання моделей прямих та перехресних каналів об’єкту управління використовувалися активний експеримент та методи отримання математичних моделей за перехідними характеристиками. Для отримання моделей каналів перетворення координатних контрольованих збурень та моделей стохастичних складових збурень застосовувався пасивний експеримент та метод типової статистичної ідентифікації розроблені на кафедрі АТП і РС. Для відтворення отриманих моделей об’єкту використовувався метод цифрового імітаційного моделювання та спеціалізований пакет імітаційного моделювання Simulink середовища Матлаб. В результаті виконання роботи було отримано комплекс математичних моделей процесу масажування м’яса, що включають математичні моделі каналу управління та контрольованого збурення, підвищена динамічна точність, замінені та удосконалені контрольно-вимірювальні прибори та розроблена контролерно-комп’ютерна мережа. Отримані результати – отримана система підвищеної динамічної точності, яка підтримує регульовані змінні в регламентних зонах як в сталих, так і в перехідних режимах роботи. Область застосування – система може бути використана при впровадженні процесу масажування м’яса.
- ДокументАвтоматизація керування охолодженням м’яса на підприємстві «Альфайн» (Данненберг, Німеччина)(ОНТУ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2022) Клаус, ІванКлаус І.O. «Автоматизація керування охолодженням м’яса на підприємстві «Альфайн» (Данненберг, Німеччина)». Кваліфікаційна робота бакалавра. – Одеса: ОНТУ 2022. – 221с. Бібліогр.:_20_. Іл.:_170_. Табл._36_. Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є підвищення конкурентноздатності м’ясопереробного заводу за рахунок підвищення ефективності процесу охолодження м’яса шляхом розробки обґрунтованих технічних рішень зі створення модернізованої САК процесом охолодження м’яса. У роботі наведені дослідження процесу охолодження м’яса, як об'єкту керування, в результаті котрих отримані математичні моделі основних каналів керування та збурень. На основі отриманих моделей розроблені алгоритми керування процесом в режимах пуску, зупинки та нештатних ситуаціях. Здійснено вибір комплексу технічних засобів відповідно до потрібного ступеню захисту обладнання. Розроблений комплекс програм, що забезпечує реалізацію алгоритмів на контролері фірми Siemens сімейства S7-300, було виконано в середовищі Simatic Step7. Також в середовищі SCADA-системи WinCC Flexible розроблено програмне забезпечення АРМ оператора і наладчика. Також було розроблено програму керування процесом у середовищі Codesys. В роботі представлено варіант фрагменту комплекту технічної документації САК на базі контролера фірми Siemens SIMATIC S7-300. Розроблений фрагмент комплекту включає основні документи технічного забезпечення системи автоматизації керування процесу охолодження м’яса.
- ДокументАвтоматизація процесу керування підготовкою суміші для таблетування пігулок в грануляторі-сушарці на ТДВ “ІНТЕРХІМ”(ОНАХТ, кафедра автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем, 2021) Заврічко, СергійОбсяг роботи –239 стр., кількість розділів - 9 , ілюстрацій – 186 , таблиць – 30 , джерел по переліку посилань – 26 . Кваліфікацій робота бакалавра на тему: «Автоматизація процесу керування розділенням повітря для отримання кисню в кріогенній установці підприємства “Air Liquid”» викладена на 196 сторінках звіту, складається із вступу, семи розділів і висновків, включає в себе 175 ілюстрацій, 31 таблиць, та 25 джерел за переліком посилань. Об’єктом дослідження є технологічний процес розділення повітря в повітророздільній установці. Метою досліджень є отримання комплексу моделей об’єкту дослідження та реалізація їх в програмному середовищі імітаційного моделювання. При виконанні роботи використовувалися експериментальні методи отримання моделей об’єкту. Для отримання моделей прямих та перехресних каналів об’єкту управління використовувалися активний експеримент та методи отримання математичних моделей за перехідними характеристиками. Для отримання моделей каналів перетворення координатних контрольованих збурень та моделей стохастичних складових збурень застосовувався пасивний експеримент та метод типової статистичної ідентифікації та спеціалізовані пакети pgeniIdSoft, розроблені на кафедрі АТП і РС. Для відтворення отриманих моделей об’єкту використовувався метод цифрового імітаційного моделювання та спеціалізований пакет імітаційного моделювання Simulink середовища Матлаб. В результаті виконання роботи було отримано комплекс математичних моделей процесу розділення повітря для отримання кисню, що включають математичні моделі каналу управління та контрольованого збурення, підвищена динамічна точність, замінені та удосконалені контрольно-вимірювальні прибори та розроблена контролерно- комп’ютерна мережа. Отримані результати – отримана система підвищеної динамічної точності, яка підтримує регульовані змінні в регламентних зонах як в сталих, так і в перехідних режимах роботи. Область застосування – система може бути використана при модернізації процесу виробництва кисню.