Перегляд за Автор "Лебеденко, Т.Є."
Зараз показуємо 1 - 10 з 10
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
- ДокументАнтибактеріальні властивості екстрактів фітодобавок(2015) Лебеденко, Т.Є.Досліджувалась активність екстрактів ряду фітодобавок по відношенню до шкідників хлібопекарського виробництва і збудників мікробіологічного псування хлібобулочних виробів.
- ДокументВплив хмелевих екстрактів на процес черствіння пшеничного хліба(2014) Лебеденко, Т.Є.Показана можливість використання хмелевих екстрактів як ефективного засобу для продовження строку свіжості хліба.
- ДокументВпровадження в навчальний процес програми САПР AutoCAD– шлях до вдосконалення підготовки конкурентоспроможного фахівця(2015) Коркач, Г.В.; Павловський, С.М.; Лебеденко, Т.Є.; Котузаки, О.М.Однією з головних тенденцій сучасного суспільного розвитку в переважній більшості країн є зорієнтованість освітньої політики на забезпечення якісної освіти; створення умов, необхідних для рівного доступу до неї всіх верств населення; виховання особистості, здатної до самореалізації у професійній, соціальній та творчій діяльності.
- ДокументГруповий проект як форма організації самостійної роботи студентів(2016) Соколова, Н.Ю.; Лебеденко, Т.Є.; Пшенишнюк, Г.Ф.Перехід до нової освітньої парадигми вимагає відмови від колишніх, часто безнадійно застарілих форм організації навчального процесу, які орієнтували студента на пасивне сприйняття трансльованого викладачем матеріалу на користь нових, які включають його в процес творчого осмислення та перетворення отриманої інформації. Однією з таких форм, як відомо, є самостійна робота, яка особливо важлива при підготовці студента технічних спеціальностей.
- ДокументНауково-практичні засади стабілізації якості хлібобулочних виробів з використанням фітоекстрактів(ОНАХТ, 2016) Лебеденко, Т.Є.Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.01 - технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів. Дисертація присвячена обґрунтуванню наукових основ та розробці практичних заходів з комплексного вирішення проблем галузі, покращення якості хлібобулочних виробів за рахунок використання біологічно активних речовин вітчизняних лікарських, пряно-ароматичних рослин. Досліджено особливості органолептичних, фізико-хімічних характеристик, хімічного складу фітосировини та науково обґрунтовано раціональні способи її переробки для формування необхідних функціонально-технологічних та фізіологічних властивостей: екстрагування та використання екстрактів на воді і молочній сироватці для комплексного покращення якості продукції, а також приготування і використання пюре плодових у продукції профілактичного спрямування. Отримано нові наукові дані про природу міжмолекулярних взаємодій "білок-білок", "білок-пектини", "білок-поліфеноли" під час приготування тіста з фітоекстрактами, запропоновано розвиток моделі будови клейковини, її конформаційних модифікацій під впливом діючих речовин фітоекстрактів, на чому ґрунтується механізм їх зміцнювального впливу. Розроблено концепцію регулювання структурно-механічних властивостей пшеничного тіста, практичні рішення з покращання властивостей тіста зі слабкого борошна. Використання фітоекстрактів з вмістом дефіцитних для борошняних напівфабрикатів поживних речовини і біостимуляторів дріжджів і молочнокислих бактерій забезпечує інтенсифікацію технологічного процесу. Зростання резистентності мікрофлори борошняних систем до діючих речовин хмелю знайшло практичну реалізацію при розробці заходів для стабілізації біотехнологічних властивостей пшеничних заквасок. Розроблено рекомендації по удосконаленню існуючих технологій ХБВ та покращенню їх якості, вирішенню низки проблем за рахунок потенціалу фітоекстрактів. Запропоновано заходи для стабілізації якості ХБВ, збільшення виходу при переробці слабкого і нормального за силою борошна. Активація пресованих дріжджів з використанням фітоекстрактів та технологія хліба і булочних виробів на їх основі дозволяє при економії витрат енергії зі скороченням тривалості дозрівання тіста отримати продукцію з високими споживчими характеристиками, стабільнішу при зберіганні. Розроблено рецептури і технологічні параметри КМКЗ, рідких пшеничних спонтанних заквасок з використанням фітоекстрактів, приготування ХБВ на їх основі високої якості та стабільнішої до мікробіологічного псування, виробництва хліба і булочних виробів з оригінальними органолептичними характеристиками, розширено асортимент продукції більш стійкої при зберіганні. Науково та експериментально обґрунтовано доцільність класифікації фітосировини за такими критеріями: 1) підходи до організації підготовки сировини і способів використання; 2) вирішувані технологічні задачі; 3) асортиментна направленість; 4) безпечність; 5) фізіологічні властивості для узагальнення рекомендацій щодо напрямків і способів їх використання в хлібопеченні.
- ДокументОсобливості оцінки та проблеми підвищення харчової цінності пшеничного хліба(2015) Лебеденко, Т.Є.Проведено дослідження по вивченню можливості використання сухого порошку листя кропиви як збагачувача дефіцитними нутрієнтами борошняних напівфабрикатів на стадії активації пресованих дріжджів.
- ДокументСамостійна робота студентів в умовах предметної системи навчання(2016) Коркач, Г.В.; Лебеденко, Т.Є.; Солоницька, І.В.Актуальність проблеми оволодіння студентами методів самостійної пізнавальної діяльності обумовлена тим, що в період навчання у вищому навчальному закладі закладаються основи професіоналізму, формуються вміння самостійної професійної діяльності. У зв'язку з цим особливо важливо, щоб студенти, оволодіваючи знаннями і способами їх отримання, усвідомлювали, що самостійна робота покликана завершувати завдання всіх інших видів навчальної роботи.
- ДокументУдосконалення способу активації дріжджів з використанням плодових фітодобавок(2015) Лебеденко, Т.Є.; Кожевнікова, В.О.; Гулько, Г.В.Для забезпечення достатньої глибини протікання колоїдних, біохімічних, мікробіологічних процесів в ході приготування тіста поширеним є введення стадії активації дріжджів, яка потребує створення збалансованого живильного середовища, що містить біополімери і БАР, необхідні для росту і життєдіяльності дріжджових клітин.
- ДокументФормування алгоритмічної культури у студентів(2009) Донськой, Д.М.; Лебеденко, Т.Є.
- ДокументХмелеві екстракти в технології хлібопечення. Особливості процесу їх отримання(2015) Лебеденко, Т.Є.Рекомендовано раціональні параметри отримання хмелевого екстракту для технології хлібопечення.